Om mig

Sockerberoende och hetsätning är något jag lever med och försöker hantera. Här är du välkommen att följa med på min resa! Utbildar mig till kostrådgivare och sedan även till rådgivare för sockerberoende. Här kommer en blandning av träning, kost, LCHF, recept och annat smått och gott finnas. Sommaren 2015 blev jag sjukskriven för utmattning. Resan har börjat till att komma tillbaka. Välkommen att följa med =) På bloggen "viljanattlevalivet" kommer ni få följa utmattningen på ett mer ingående sätt. Det är en del av min terapi. Mailadress: sockerfrittliv@telia.com

torsdag 1 maj 2014

Dag tre

Har ett konstant sug hela tiden. Är hungrig också. Fast det är svårt att skilja på hunger och sug när hjärnan inte vill samarbeta.

Har nu snart klarat av dag tre efter sista återfallet. Huvudvärken börjar ge med sig och jag är lite klarare i huvudet. Det är inte mycket men ändå åt rätt håll.

Rensar bland gamla saker och håller mig sysselsatt så att jag inte beger mig till affären. Måste även förbereda mat för i morgon då det är röjardag. Skall åka till återvinningen ett antal gånger i morgon och hinner troligen inte göra någon mat då. Skall bara komma på något enkelt att ta med.

En dag i taget!!

2 kommentarer:

  1. Starka Kicki! Kämpa på! Har nu själv gått över på LCHF kost efter att ha kommit med i ett livsstilsförändringsprogram på ett av gymmen här i stan. Mycket duktig kille som äger det o hjälper oss. (sa jag att vi är försökskaniner o får 8 veckor gratis?) Är nyfiken på din matplan, t.ex. middag 110 g protein, är det 110 gr kyckling eller är det mer kyckling så du räknar det "rena" proteinet, o lika med fett? Min PT trodde att jag inte fick i mig allt fett. Vad skulle du säga att 170 gr fett motsvarar i olika matvaror, som grekisk yohurt, hemgjord aioli, osv, tacksam om du kan hjälpa mig :)

    Kramar från Annette, som kikar in ofta för att se hur det går (Linköping)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! lchf var en bra börja för mig, sedan fick jag justera den lite också.
      Måtten på matplanen är tillagade vikter. Så står det 130 g protein till lunch så blir det 130 g kyckling tex.står det 250 g grönsaker så kan jag göra en grönsallad och väga upp 250 g av den. Eller så kokar jag tex lite broccoli och väger upp den till 150 g och lägger till 100 g sallad. Skulle jag ha tomatsås till så faller den under grönsakerna och jag får justera. 28 g fett kan bli oliver eller majonnäs eller kokosfett. Det blir dock mycket kokosfett så då delar jag det mellan oliver och kokosfett.

      Det är ofta svårt att få i sig fett. 170 g kan du ju dela upp under hela dagen. När det gäller yoghurt vet jag inte för det äter jag inte längre och matplanen fick jag efter det. Däremot kan du väga upp fettet och se var du hamnar. Det är oftast mer än vad man tror (eller för mig i alla fall)
      Kram kram

      Radera